Jennine kronike: Krv nije voda - 4. poglavlje - JENNINE KRONIKE - Blog.hr
Jennine kronike: Krv nije voda - 4. poglavlje
utorak, 07.07.2009.
„Trey...“ –šokirano je promrmljala Jenna.
Nije mogla vjerovati da je dva metra ispred nje stajao Trey bijedolikog lica, crnih očiju koje su nalikovale na rupe poput njenih, a usne su mu bile krvave kao i brada. Krv je kapala na pod.
„O, ne.... Trey...“ –odmahnivala je glavom.
Nije željela vjerovati u ono čega se najviše bojala kad joj je Monica rekla da je nestao i da nitko nema traga o njemu, nije htjela, a niti mogla vjerovati da je bio jedan od njih, da je bio vampir...
Nije osjećala njegov prekrasan i ugodan ljudski miris kojeg je obožavala mirisati i kad njega nebi bilo kraj nje. Osjećala je suze u očima i kako polako klize niz njeno ledeno lice. Drhtala je od straha. Htjela ga je vidjeti još jednom, ali ne kao čudovište, ne kao vampira. Nije željela da mu se to dogodi, nije željela da postane jedan od njih jer je znala da će s njegovim ljudskim djelom nestati i miris.
„Trey...“ –nastavila je.
„Tko si?“ –upitao ju je.
Djevojka ga je šokirano gledala pitajući se zašto ju nije prepoznao, zašto odmah nije znao tko je ona.
„Jenna!“ –začula je Austinov glas u daljini. „Osjetio sam...“
Trey je zarežao kad je ugledao Austina, Kevina i Davida iza djevojke i pokazivao im je zube, a oni su začuđeno gledali u njega pošto nisu shvaćali što se dešavalo. David je primjetio djevojku na podu, pa je laktom bocnuo Kevina i pokazao mu što je upravo bio vidio. Shvatili su i oni što se događalo, pa su pogledali u Jennu koja je ukipljeno gledala u njega ne skidajući začuđeni pogled.
„Trey...“ –djevojka je zakoračila.
„Jenna, ne!“ –proderao se Austin i povukao ju iza sebe.
Jenna nije znala što se dešava. Ugledala je Austina kako pokazuje zube i pogledom prijeti Treyu, a to su čunili i Kevin i David. Bila je zbunjena, odlazili su prema njemu, a ona nije znala što učiniti, što bi se moglo desiti. Pogledala je i u Treya, ali on je ljutito gledao u njih, bjesno režao i pokazivao zube, a iz ruku su mi izlazile dugačke pađe. Tada se začudila još više jer nije znala da vampiri imao panđe.
„Trey...“ –požurila je prema njemu, ali ju je David povukao kraj sebe.
Otimala se, ali nije ju ispuštao iz svojeg jakog stiska. Trey je napravio korak u nazad i nestao je, velikom brzinom, duboko u šumu.
„Što se događa, što se događa?!“ –ponavljala je Jenna uplakano.
„Smiri se!“ –prodrmao ju je David.
„Reci mi što se događa!“ –odmahnivala je glavom uplakanog lica.
„Kasnije, Jenna!“ –uzvratio je Austin i podignuo djevojku sa poda. „Cura će iskrvariti do smrti ako nešto ne poduzmemo što prije!“
„Idem po auto! Odmah dolazim!“ –uzvratio je Kevin.
Potrčao je od njih, a Jenna je ukipljeno gledala u Austina i Davida kako opipavaju djevojci puls i brinu se za nju. Imala je otvorene oči i pričali su s njom, ali uskoro su se i one predivne smeđe oči, koje su se presijavale na zelenu boju, polako zatvarale i gubile sjaj.
Jenna je čula škripanje iza sebe, pa se okrenula i ugledala Kevinov auto. Austin je potrčao prema autu dok je ona šokirano gledala oko sebe.
„Jenna!“ –David ju je povukao prema autu.
Ušao je na suvozačevo mjesto, a Jenna je sjela na stražnje sjedalo. Gledala je ukočeno u Austina, pa u djevojku koja je drhtala i trgala se iz njegovog stiska.
„Pomozi, Jenna!“ –rekao joj je.
Nije razumjela što joj govori pošto joj je scena bila užasavajuća. Jurili su ulicama, a ona je gledala u njen vrat, koj je imao dvije rupe iz kojih je izlazila krv i prljala Austinovu plavu majicu, te je klizila niz njegove ruke pošto joj je čvrsto držao glavu.
„Jenna!“ –proderao se.
„Molim?“ –pogledala je u njega.
„Trebam te!“
„Reci što da učinim!“
„Drži joj čvrsto noge jer bi mogla samu sebe ozlijediti!“
Klimnula je glavom i učinila što joj je brat naredio. Čvrsto je držala noge one djevojke, ali bila je jaka i trgala se. jenna je dobro znala što je osjećala i kakva bol je prolazila njenim tijelom.
Kevin je zakočio ispred kuće, otvorio vrara garaže i parkiro se kako nitno nebi vidio što se s njima dešava. Izašli su iz auta, pa je Austin uzeo djevojku i potrčao stepenicama u kuću, a za njim su brzo trčali Kevin i David dok je Jenna gledala ta njima. vrat su zalupila, a ona je spustila pogled i pogledala u svoje krvave ruke. Drhtala je, a suze su klizile niz njeno lice. Trey je učinio to onoj djevojci, njen Trey za kojeg se užasno bojala i pokušavala ga zaštititi od vampira.
Uzdahnula je i popela se stepnicama do hodnika, na prizemlju. Vidjela je Kevina kao trči prema katu, pa je otišla za njim. Ušao je u sobu, a ona je provorila unutra. Djevojka je ležala na krevetu, a David i Austin su je držali dok je Kevin vadio inekciju iz kutije i stavio ju u njen brat. Djevojka se proderala, a Jenna je poskočila od onog krika.
„Hoće li biti dobro?“ –upitala je Jenna.
„I ti si bila, zar ne?“ –David je pogledao u nju.
„To znači da...“
„Da, Jenna. Ova cura postaje vampir!“ –nadodao je Kevin.
„Nekoliko dana će biti kritično, ali proći će je ova bol!“ –nastavio je Austin. „Idemo u dnevni. Treba se odmoriti!“
Jena je spustila pogled, izašla iz sobe, pa se spustila stepenicama. Čula je korake iza sebe. Društvo ju je pratilo. Ušla je u dnevno boravak, sjela na fotelju i ukipljeno gledala ispred sebe. Nije mogla prestati razmišljati o Treyu i sceni koju je vidjela i nije mogla vjerovati da je on postao nešto što nikada nije željela da mu se dogodi.
„Jenna...“ –prozborio je David. „Dobro si?“
„Što mu se dogodilo?“ –okrenula se prema njima. „Što mu je?“
„Očito si shvatila da je postao vampir!“ –odgovorio je Austin.
„Nije me prepoznao!“ –proderala se. „Kako je to moguće?! I... I... I... imao je panđe! Mi nemamo panđe, Austin! Što mu je?!“
„Trey možda nikada više neće biti isti kao prije, Jenna!“ –Kevin je uzdahnuo.
„Kako to misliš?!“ –upitala je.
„Izgleda da ga je Kohip ugrizao!“ –objasio je David. „Kad on ugrize... ubrizga svoj otrov u osobu koja se više ne sjeća što je bila prije!“
„N-Nemoguće!“ –odmahnula je glavom.
„Promjeni svoje ponašanje, postane loš...“ –uzdahnuo je. „Zbog toga osoba koja je ugrižena od njega ima panđe!“
„O Bože... Ne...“ –ljutito je rekla.
„Postoji mogučnost da ga primjenimo!“ –nastavio je Austin. „Osjetili smo Kohipov miris. Bio je u šumi kad je Trey ugrizao onu curu!“
„Moramo ga pronaći, jasno?!“ –dignula se ljutito. „Moramo to učiniti! Ne mogu dopustiti da...“
„Smiri se, malena!“ –Kevin se dignuo sa trosjeca i prišao joj, te prislonio ruku na njeno rame. „Samo se sada smiri i sve će biti u redu!“
„Neće!“ –proderala se histerično. „On... On će nastaviti ubijati! Znam da on to...“
„U redu je, Jenna!“ –Austin ju je obgrlio.
„On to ne želi! Ne želi... Ja to... znam! On... Trey!“ –drhtala je.
„Tiho, sisterice... tiho...“ –prošaptao je i nježno ju podragao po dugoj kosi.
Drhtala je i jecala. Nije mogla vjerovati da Trey više nije bio dečko kojeg je upoznala i da nije znao tko je ona. Više nisu bili... kao prije.
Austin je krajičkom oka pogledao u Kevina i Davida, a oni su ga promatrali tužnog i zbunjenog pogleda. Nitko od njih više nije znao kako da se ponašaju prema Jenni i što da učine kako bi joj bilo bolje.


| 00:01 | Komentari (36) | On/Off | Print | # |



<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

If bad people hurt someone you love, how far would you go to hurt them back?


About the book:


"Jennine kronike" ima 2 dijela:
-Jennine kronike: Ledeno srce - 21. poglavlja
-Jennine kronike: Krv nije voda - 22. poglavlja





credits
blend-ednotes
murderscene